Dag 02: Köln, 3 Kerstmarkten

Vanochtend op ons gemak opgestaan en om 8:30 uur zitten we aan het ontbijt. Prima buffet met voldoende keuze, zowel in brood, als beleg.

IMG_7458IMG_7457

Omdat het regent en de voorspellingen voor vandaag niet veel goeds voorspellen, ga ik eerst het blog bijwerken en het is uiteindelijk11:11 uur; hoe toepasselijk voor Köln Grapje, als we uiteindelijk op pad gaan. Gelukkig is het droog en de temperatuur is een graad of 8, dus ook niet koud.

De auto’s van DHL zijn ook aan het seizoen aangepast.

IMG_7460

We beginnen op de Heumarkt, waar de eerste kerstmarkt is, die dan overgaat in de tweede en vervolgend loop je richting Dom en daar is dan de derde. Er zijn er in totaal zes, maar we willen ook nog wat bewaren voor morgen.

IMG_7461IMG_7464

IMG_7463

De ijsbaan is rondom het standbeeld gebouwd en er is zelfs een curlingbaan gemaakt en overal kun je Glühwein drinken, maar daar is het, wat ons betreft nog een beetje vroeg voor.

IMG_7469IMG_7470

Er is hier veel houtsnijwerk te zien en te kopen; deze kerststal was wat ons betreft het hoogtepunt.

IMG_7471

Er is hier tot nu toe niet veel te vinden aan Kerstmannen, maar daarentegen komen we overal kerstengeltjes tegen; dus Thuul en Peet, op naar Keulen….. Knipogende emoticon.

IMG_7472IMG_7479

IMG_7480IMG_7478

Er lopen ook diverse mensen in ouderwetse kleding rond, zoals een soldaat uit de tijd van Napoleon, maar ook de verkoper van Absint, was verkleed. Ik koop nog even een glas geblazen hartje voor in de boom; hiermee wordt een project voor kansarme kinderen ondersteund.

IMG_7475IMG_7481

Dan komen we bij de Dom en als je er vlak bij bent, blijkt maar weer eens hoe vreselijk groot hij eigenlijk is. Jammer dat ook hier de verzuiling heeft toegeslagen; het zal ettelijke tientallen miljoenen euro’s kosten om dit de renoveren, zodat het er weer jaren tegen kan.

IMG_7485IMG_7487IMG_7491

IMG_7493

De markt op zichzelf is heel anders dan bijvoorbeeld Düsseldorf, waar bijvoorbeeld veel meer stalletjes waren met glas geblazen kerstballen ed., maar het blijft gezellig om 1 of 2 dagen rond te lopen.

IMG_7494IMG_7495

We besluiten koffie te gaan drinken en nemen er een heerlijk wafel bij; Marijke neemt er een met chocolade en ik neem er een met verse aardbeien en voor de tweede achtereenvolgende dag, kom Robert-Jan Hamersma ter sprake; deze keer vanwege zijn liefde voor aardbeien Emoticon die tong uitsteekt.

We zitten buiten, waar gelijk als we gaan zitten, iemand komt om met een afstandsbediening de elektrische terrasverwarming te ontsteken; er ligt ook op iedere stoel een deken, dus je hoeft het niet koud te hebben.

        IMG_7496       IMG_7497

We laten de kerstmarkt voor nu even voor wat het is en gaan een van de grote winkelstraten in. Bij Tom Tailor vindt Marijke het zwarte vest, waar ze naar opzoek was en op weg naar de kassa krijgt ze een bon en blijkt ze € 15,- korting te krijgen; nooit weg natuurlijk.

        IMG_7498      IMG_7500

Buiten gekomen, miezert het een beetje, maar de muziek van deze 2-mans band doet dat snel vergeten. Als ik een filmpje wil maken, blijkt mijn geheugen zo goed als vol te zijn. Niet zo verwonderlijk, want er staan ruim 5.000 foto’s op Knipogende emoticon.

IMG_7501       IMG_7502

Bij Christ verkopen ze horloges en dus kijken we beiden geïnteresseerd in de etalages. Ze blijken ook Pandora bedels te verkopen; we lopen even naar binnen, want er is een heel leuk Kerstmannetje te koop. Geen mannetje voor in de boom, maar wel een voor aan de ketting. Als Marijke dan ook een glazen bedel vindt met het Pink Ribbon logo, nemen we die ook mee.

santa791231enmxPandora Pink Ribbon

Als de verkoopster mij vraagt of ik geen cadeautje wil, floep ik er gelijk uit dat ik het “grootste cadeau van de wereld al heb Rood hart” en dat ontroerde haar en dat zei ze ook en pas toen kreeg ik zelf een brok in mijn keel Engel. Ach grote mond, maar een heel klein hartje, moet je maar denken Knipogende emoticon.

Als we langs een Lego winkel lopen, moet ik daar even naar binnen; wat hebben ze toch een verschrikkelijk leuke dingen tegenwoordig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een compleet Kerstdorp, met Santa, rendieren en cadeautjes op de slee.

IMG_7503IMG_7508

Maar ook beroemde bouwwerken, zoals de Eiffeltoren, de Tower of London en het Sydney Opera House zijn te koop. Misschien dat onze Nick, als fan van de Simpsons, deze doos wel voor Dhara koopt Knipogende emoticon.

IMG_7507

We besluiten om even richting hotel te lopen om onze aankopen daar achter te laten, maar genieten eerst nog even van een glas Glühwein.

       IMG_7509        IMG_7510

Het is inmiddels 15:30 uur en we hebben allebei wel trek en besluiten een broodje Bratwurst te eten; traditioneel, maar erg lekker.

IMG_7517IMG_7515

IMG_7516

We lopen vervolgens weer aar het Domplein; het begint ondertussen echt te regenen en daardoor begint het al aardig te schemeren.

IMG_7518

IMG_7521IMG_7522

        IMG_7523       IMG_7525

We besluiten om naar Bierhaus en d’r Salzgass te gaan. We vinden weer snel een tafeltje, maar achter ons zit een stel Duitser, waarvan er een zo hard praat, dat zelfs ik het niet te harden vind, dus als er een stel aanstalten maakt om op te stappen, zitten Marijke en ik al aan “hun tafel” Knipogende emoticon.

IMG_7532IMG_7526

      IMG_7528                 IMG_7530

We hebben om 19:00 uur een tafel gereserveerd bij La Baia d’Oro, waar we gisteravond dus niet konden eten.

We besluiten om 18:00 uur terug te lopen naar ons hotel; het restaurant ligt aan de overkant van de straat, dus tijd zat. We kijken op de laptop naar de aflevering van Maestro.

IMG_7538

We bestellen een karaf Chianti en krijgen bijna gelijk een overheerlijke crostini voorgeschoteld. Als voorgerecht nemen we de Anti-pasto mixta.

IMG_7539IMG_7540IMG_7542

Marijke bestelt de Pasta Pesto en ik neem de Penne Quatro Formaggi. Erg machtig, maar heerlijk.

IMG_7543

Als toetje kiezen we allebei de Zabione, opgeklopt ei met Marsala wijn en een lange vinger. Wooooow, dat is lekker zeg.

IMG_7545IMG_7544

Het is uiteindelijk 21:30 uur, als we moe, maar zeer voldaan de straat oversteken en weer in ons hotel zijn.

We hebben wederom een superdag gehad.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Dag 02: Köln, 3 Kerstmarkten en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s