Dag 03: Köln, de andere 3 Kerstmarkten

Ondanks al het lawaai van sirenes en mensen de midden in de nacht praten alsof het overdag is, hebben we beiden redelijk geslapen. We staan uiteindelijk om 8:30 uur op en dat is voor ons doen, erg laat. Om 9:00 uur zitten we aan het ontbijt.

Als het blog van de 2e dag af is, gaan we naar de Kerstmarkt aan de Rein, bij het Schokoladenmuseum. Het regent wel, je wordt er nat van, maar je wordt er nu ook weer niet drijfnat van. We verbazen ons er over dat er zo veel Engelsen, Fransen en zelfs Spanjaarden rondlopen.

IMG_7555IMG_7556

IMG_7557IMG_7558

Hadden we tot nu toe weinig tot geen Kerstmannen gezien, nu vallen we gelijk met onze neus in de boter en scoren er gelijk 3.

IMG_7593IMG_7592IMG_7594

Ook Kerstdorpjes blijven erg leuk, maar je moet ook de ruimte hebben om het neer te kunnen zetten.

IMG_7559

We drinken nog een glas Glühwein en gaan daarna richting Engelen Markt.

IMG_7563IMG_7564

In Nederland eigenlijk niet echt meer aanwezig, maar hier met een bijzondere en opvallende winkel: Peek & Cloppenburg.

IMG_7565

We lopen verder en zien een Swarovski winkel en Marijke wil even informeren of er een kleinere uitvoering is van de Pink Ribbon en zo waar hebben ze die. Het kost even wat moeite om te achterhalen wat die nu kost, maar het wordt allemaal prachtig ingepakt en Marijke krijgt er nog een mooie Swarovski ster bij voor in de boom.

IMG_7586              IMG_7588

Ik vind de Micky en Minnie erg leuk, maar € 149,- per stuk vind ik dan wel erg duur.

IMG_7566

En dan komen we op de Engelen Markt aan; volgens velen de mooiste van de 6 markten. Op onderstaande foto is het dak van het gebouw gesierd met een enorme ijshoorn.

IMG_7567       IMG_7568

IMG_7569IMG_7571

Dit is verreweg de drukste van alle markten tot nu toe en dat is met name goed te zien bij de eet- en dranktentjes,waar de mensen rijen dik staan te wachten. Hier vinden we uiteindelijk ook weer een stalletjes, waar je door een deur naar binnen kunt en daarna is het eenrichtingsverkeer en pas bij de kassa, kun je er weer uit. Ook hier vinden we weer een aantal Kerstmannen.

IMG_7589IMG_7598IMG_7591

We hebben eigenlijk wel trek geregen, maar het is zo verschrikkelijk druk, dat we besluiten naar de volgende en laatste Kerstmarkt te gaan.

IMG_7572

De laatste Kerstmarkt bevindt zich op de Rudolphplatz en is niet minder leuk dan de Engelen Markt, maar wel een heel stuk rustiger. Als we de markt oplopen, hoor ik achter me ineens: “Hey Ruud…..” en staat daar Frans Brocken, een oud collega van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid, waar ik tot 17 jaar geleden, bijna 20 jaar gewerkt heb. Wat kan de wereld dan toch vreselijk klein zijn. Frans zijn vrouw heet ook Marijke en nadat we even met elkaar gekletst hebben, gaan wij een hapje eten.

IMG_7573

We vinden heel snel iets naar onze gading; gigantische vleesspiezen. We nemen er een broodje bij en gaan dan even onder een afdakje staan; ik haal 2 Kölsch en we eten met smaak de spiezen op.

IMG_7574

IMG_7575IMG_7576IMG_7577

We lopen de rest van deze markt af en vinden nog 3 Kerstmannen, hetgeen het totaal brengt op 9 stuks deze trip en 139 in totaal.

IMG_7595IMG_7596IMG_7597

We vinden het allebei mooi geweest en lopen via de Mittelstrasse richting ons hotel; het oranje gebouw net boven de auto’s op onderstaande grote foto.

IMG_7578       IMG_7579

IMG_7581

We zijn blij even de schoenen uit te kunnen doen. Ik begin vast aan het blog, terwijl Marijke een boek leest op haar iPad. We willen straks een biertje gaan drinken in de Altstadt en daarna Sushi gaan eten bij Okinii.

Het is 17:15 uur als we op weg gaan, naar wat inmiddels ons stamcafé is geworden, maar daar aangekomen, is het zo gigantisch druk, dat we rechtsomkeer maken. We lopen langs de Rhein en daar zitten diverse restaurants, maar we vinden het nog te vroeg om te eten; we willen eerst gezellig een biertje drinken.

IMG_7601       IMG_7602

IMG_7605       IMG_7604

Uiteindelijk komen we weer uit op de kerstmarkt aan de Heumarkt.

IMG_7606

Hier vinden we uiteindelijk een Brauhaus waar het weliswaar druk is, maar waar je nog wel redelijk kunt staan. Rechts van mij zijn 4 zitplaatsen, maar die zijn door 2 stelletjes bezet; als er een stel weg gaat, zijn die plekken voor ons, want er kan niemand door Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_7607IMG_7608

Als er even later een stel weg gaat, kunnen we zitten en trekken we ook onze jas uit. Het bier is het zelfde als wat in ons stamcafé getapt werd, namelijk Gaffel en dat vonden we erg lekker.

IMG_7612         IMG_7613

IMG_7609

Om 19:00 uur gaan we lopend naar het Sushi restaurant en dat is heel groot, zeker 100 plaatsen en misschien zelfs meer, maar het zit helemaal vol en ook als we een uur later willen terugkomen, is er geen garantie dat we kunnen eten en dus besluiten we naar de overkant te gaan, waar een Thais restaurant, Lai Thai 2 zit.

Ik bestel een Weizenbier en Marijke neemt een pot groene thee.

IMG_7618             IMG_7617

Als voorafje nemen we een mix van Aziatische voorgerechten, zoals mini loempia’s, won-ton en saté; erg lekker. Als hoofdgerecht nemen we allebei pittig rundvlees met ananas en paprika en het smaakt ons uitstekend.

IMG_7619        IMG_7623

IMG_7622

We zijn om 20:45 uur terug op de hotelkamer en bij mij is het kaarsje uit; Marijke blijft nog een tijdje lezen. Morgen vroeg de koffer inpakken en dan kunnen we na het ontbijt afreizen.

Dit bericht werd geplaatst in Dag 03: Köln, de andere 3 kerstmarkten en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s