Dag 01: Bergen op Zoom – Köln

Marijke en ik hebben allebei vandaag nog gewerkt, alleen heb ik dat vanuit huis gedaan, want Charlie moest om 8:00 uur afgeleverd worden bij het dierenpension Hoevekestijn . Als Marijke om 12:30 uur thuis komt, sluit ik de laptops af en stappen we in de auto.

De laatste dage staan er steeds enorme files rondom Eindhoven, richting A2, dat ik besluit om over Antwerpen te rijden. Dat scheelt 7 kilometer (nu 250 t.o.v. 243 via Eindhoven), maar blijkt dus niet zo’n goede keuze Bedroefde emoticon. Al bij Merksem stond aangegeven dat je maar 50 km mocht rijden en de file begon bijna gelijk daarna, 4 rijen dik en dat allemaal omdat er bij Berchem een ongeluk was gebeurd. Nu werkte de regen die met bakken uit de hemel kwam, natuurlijk ook niet echt mee.

IMG_7409

Uiteindelijk was voor ons het leed geleden toen we de A34 richting Luik, Aken opdraaide, maar daar bleek dat we nog niet mochten klagen, want richting Antwerpen stond daar ruim 12 kilometer en dat was dan nog maar tot aan de rondweg van Antwerpen.

IMG_7410IMG_7413

Het is uiteindelijk 15:30 uur als we van de snelweg af, de provinciale weg naar Köln opdraaien. Door de vele stoplichten hier, dus het uiteindelijk nog ruim 20 minuten, voordat we de 6 kilometer die het nog naar Köln is, afgelegd hebben.

IMG_7414IMG_7416

Dankzij het navigatiesysteem rijden we linea recta naar ons hotel. Nadat we zijn ingecheckt, breng ik de auto naar de parkeergarage. Normaal tarief voor 24 uur bedraagt € 16,- maar wij hoeven slechts € 6,- te betalen.

IMG_7424

Buiten gekomen regent het nog steeds, waardoor het schemerig is, maar dat geeft gelijk een leuk sfeerbeeld van de ijsbaan met bijbehorende kerstmarkt, hier op de Heumarkt.

IMG_7418IMG_7419

Terug in het hotel, drinken we een glas van de meegenomen wijn en checken we even de mail. Het hotel heeft gratis onbeperkt WiFi en dat is nog snel ook.

       IMG_7420         IMG_7422

Het is bijna 17:15 uur als het buiten droog is en we besluiten om ons alvast een beetje te oriënteren. Waar we vanavond gaan eten, weten we al; aan de overkant van ons hotel zit een Italiaans Trattori, La Baia d’Oro en die krijgt op internet goede recensies. We lopen richting Heumarkt, omdat daar in elk geval een kerstmarkt is en passeren het Maritim, een mega groot 4 steren hotel.

        IMG_7423         IMG_7425

Ik haal eerst nog even de opvouwbare paraplu’s uit de auto en dan lopen we niet over, maar langs de kerstmarkt; we moeten hier uiteindelijk nog 2 volle dagen doorbrengen Verhitte emoticon.

        IMG_7427                IMG_7429

IMG_7430IMG_7428

Het hele plein is één groot terras met ontelbare restaurants; hier gaan wij ons wel vermaken. We besluiten een biertje te gaan drinken in een van de vele brauereien die we hier gezien hebben en komen uiteindelijk uit bij Bierhaus en dr Salzgass, waar het stampvol is en sfeervol is versierd. Het doet ons een beetje denken aan het Locomotiefke in Bergen op Zoom.

IMG_7455IMG_7438

IMG_7431

Omdat het zo vol is, schuiven we aan bij een Duits echtpaar, waarmee we een klein uurtje gezellig hebben zitten kletsen, onder het genot van een Kölsch. Als zij vertrokken zijn, hebben we de tafel voor ons zelf Knipogende emoticon.

IMG_7435IMG_7439

De biertje smaken meer dan voortreffelijk en we vermaken ons prima. De start van onze mini-vakantie is in elk geval prima.

IMG_7436IMG_7437

Het is al na 19:00 uur als we richting hotel lopen om straks te gaan eten bij de Italiaan.

IMG_7443

Waar we echter niet op gerekend hadden, was dat deze Italiaan op een doordeweekse dag gewoon helemaal vol zou zitten Bedroefde emoticon. Nou ja, we hebben genoeg restaurants gezien en nadat we ons op de hotelkamer even hebben opgefrist, keren we terug naar de Heumarkt, waar we uiteindelijk kiezen voor een Steakhouse Ponchos. Als appetizer krijgen we heerlijk warm brood met tapenade van gepureerde tomaten en een heerlijke knoflook yoghurt.

       IMG_7445        IMG_7446

Marijke neemt de Steak Lomo van 200 gram en ik kies de Pfeffer Steak van 300 gram; man wat is dat lekker. Vanwege zijn voorkeur voor goede, (hele) grote steaks, komt ook Robert-Jan Hamersma nog even ter sprake Knipogende emoticon.

IMG_7447IMG_7448

IMG_7449

Marijke besluit geen dessert te nemen, maar alleen koffie. Ik heb echter een toetje gezien met cake en sinasappel en dat spreekt mij wel aan. Als het gebracht wordt, blijkt het om een dessert voor 2 te gaan en dat hadden wij niet gezien Knipogende emoticon.

IMG_7450       IMG_7451

Marijke moet ook toegeven dat dit wel een heel bijzonder toetje is; het smaakt heerlijk. Het is uiteindelijk 22:00 uur als we terug lopen naar ons hotel.

Wat een geweldige dag is het geweest; genieten met een hoofdletter.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Dag 01: Bergen op Zoom - Köln en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Dag 01: Bergen op Zoom – Köln

 1. Carola zegt:

  Wat heerlijk zo’n weekendje weg! Leuke foto’s ook! Geniet er nog lekker van met z’n tweetjes!
  PS Die Robert Jan is toch wel bekend en berucht. Ook wij hebben het over hem gehad in Amerika. Moet niet gekker worden. 😉

 2. petra zegt:

  Ziet er gezellig uit. Veel plezier..

 3. Reny zegt:

  Heerlijk he, Duitsland in Kerstsfeer!!
  Maak er een mooi weekend van.

 4. Robert-Jan zegt:

  Toch een eer als er aan mij gedacht wordt dan 😉 ! Lekker genieten van de dagen daar !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s