Dag 04: Köln – Bergen op Zoom

Vandaag staan we om 7:15 uur op pakken we de koffer in en na het douchen, zijn we om 8:00 uur beneden om te ontbijten. Als we klaar zijn halen we boven de koffers en checken we uit. Op vertoon van mijn kaart van de parkeergarage, krijg ik een stempel en hoef ik straks € 18,- af te rekenen in plaats van € 48,- en dat scheelt dus behoorlijk.

Ik ga lopend naar de parkeergarage, terwijl Marijke in de lobby blijft wachten. De stad is nog uitgestorven.

IMG_7624IMG_7626

IMG_7627IMG_7628

Als ik bij de betaalautomaat mijn kaartje er in steek, blijk je alleen met papiergeld te kunnen betalen en ik heb alleen maar briefjes van € 50,- en die passen er nu net niet in. Als ik aan een man achter het loket vraag of ik niet met pin kan betalen, blijkt dat wel te kunnen, maar dan moet je naar een andere automaat. Als ik vervolgens betaald heb, kom ik er tot mijn schrik achter dat ik geen autosleutels bij me heb Woedend.

Weer naar het mannetje achter het loket en die vertelt mij dat ik 20 minuten heb om uit te rijden en na die tijd, moet ik € 2,50 betalen; ik heb geen kleingeld, dus weer een probleem, maar het mannetje spoort mij aan om eerst even terug te gaan naar het hotel en dat doe ik dan ook. Daar bezweet aangekomen, pak ik de autosleutels en maak rechtsomkeer. Ik loop linea recta een verdieping naar beneden en start mijn auto en tot mijn verbazing, ben ik ruim binnen de 20 minuten gebleven.

Als ik de aanwijzingen van het Navigatiesysteem volg, sta ik in no time aan de andere kant van de Rhein, want met al die eenrichting straten, kun je niet de weg volgen die de navigatie aangeeft Woedend, maar uiteindelijk kom ik bij het hotel aan door mijn gezonde verstand te gebruiken.

Onderweg is het behoorlijk mistig en het verbaast ons hoeveel automobilisten er gewoon zonder licht blijven rijden.

IMG_7631IMG_7634

We passen de snelheid aan en rijden redelijk relaxed op de cruise control. Uiteindelijk klaart het op en zien we zelfs een zonnetje.

IMG_7635IMG_7636

De reis verloopt verder zonder problemen en via een stukje Nederland, rijden we vervolgens via België, tot we even voorbij Antwerpen de A4 weer op gaan, richting Nederland.

IMG_7637IMG_7640

We zijn om 11:15 uur thuis en hebben er dus, ondanks de mist, maar 2 uur en 20 minuten over gedaan.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Dag 04: Köln - Bergen op Zoom. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s